11 Ekim 2014 Cumartesi

Kor - Hasan Saraç

KOR
Aşkın Merkezi Mevlânâ'ya Yolculuk
HASAN SARAÇ
Timaş Yayınları
Eylül 2014, 1. Baskı
270 Sayfa

AFD:
   Kor; yazdıklarını, paylaştıklarını ilgiyle takip ettiğim Hasan Saraç'ın son romanı. Hasan Bey bu sefer bize Mevlânâ ve Mevleviliğin gölgesinde birbirinden farklı, hatta birbirinden zıt yüreklerin, kendilerine ve birbirlerinin yüreklerine olan yolculuğu anlatmış. 

  Kitapta üç ana karakter var. Biri, "Varoluşçuluk ve Mistizm" üzerine doktora yapan Evelyn. Biri, nişanlısından, işinden ayrılmış ve egosu tavan yapmış Mustafa. Üçüncüsü ise Beyşehir'in Bayavşar köyünde bir yetim, Cemal. Cemal babaannesiyle büyüyor. Benim en sevdiğim karakter Cemal olduğu için biraz onun hikayesinden bahsetmek istiyorum. Cemal ailesini küçük yaşta kaybedince babaannesiyle yaşamaya başlar. Babaannesinin evine sık sık gelen nur yüzlü bir derviş ona aile yadigarı olduğunu söylediği neyi emanet eder. Bir süre sonra Cemal okumak için İstanbul'a gider, oradayken babaannesi vefat eder, babaannesinin vefatıyla doğduğu topraklarda kimsesi kalmamıştır. Fakat Cemal artık büyümüş ve kendisine neyi veren dervişin kim olduğunu öğrenmeye karar vermiştir. Ve bir gün İstanbul'dan köyüne doğru yolculuğu başlar, köyüne, kendine, mevlâya doğru bir yolculuk...

 Kitabı genel olarak beğendim, Mevlana hakkında kitaplar okumuş olmama rağmen daha önce karşılaşmadığım bir bilgiyi de Hasan Saraç sayesinde öğrenmiş oldum. Kitap hakkında tek eleştirim ise, trende geçen diyalogların bana doğal gelmemesi diyebiliriz. Anlatılmak istenenin anlatılabilmesi adına biraz zorlama diyaloglar olmuş. 

 Son olarak Hasan Saraç'tan bahsedip ünlü yazarlar, ressamlar ve bestekarlar için yazdığı portrelerden bahsetmemek olmaz. Kitabını okumuş olduğum her yazarın hikayesini bir de Hasan Saraç'ın kaleminden okumayı seviyorum. Göz atmak isterseniz hasansarac.net

Altı Çizilesi:
   Her şey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme. Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir. Mevlânâ

   Boş yere kimsenin kalbini kırmayınız. Hele o kişi sizden daha zor durumda ise ayrıca ihtimam gösteriniz. Bir insanın hatasını yüzüne vurmak, hele başkalarının yanında küçük düşürmek kamil insanın yapacağı iş değildir.


Kitabın Tanıtımından:
   Aşk ateşine kapılan üç yürek… Asırlık arayışların ve sırların peşinde kesişen yollar… Mevlânâ'nın serinletici ikliminde kendi gerçeğini keşfeden ve huzura kavuşan benlikler… İngiltere'nin soğuk ikliminde tasavvufun çekici dünyasıyla tanışan Evelyn… Kalbi ve egosu arasında sıkışan Mustafa… Nesilden nesile aktarılan bir "ney"in gizemli hikâyesinde kendini arayan Cemal… Ve üç karakterin aşkın merkezi Mevlânâ'da buluşan hayatları. 

   Hasan Saraç'ın kaleminden Mevlânâ ile tanışmaya ve onun şifalı sözleriyle buluşmaya can atan tüm kalpleri günlük hayattan koparıp bambaşka bir atmosfere yaklaştıracak, unutulmayacak bir roman…

11 Ekim 2014 tarihinde "Kor"u en uygun fiyatla satan kitap satış siteleri:
KitapElinizde 10,50 TL
D&R 10,50 TL
OkuOku 10,95 TL
Pandora 11,10 TL 
KitapSihirbazı 11,10 TL
KitapYurdu 11,25 TL



Hasan Saraç Hakkında: 
   Hasan Saraç 1951 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Fen Lisesi ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’ni bitirdikten sonra mesleki eğitimlerin yanı sıra 1985-1988 yılları arasında Harvard Business School yöneticilik programlarına katıldı. Otuz yedi yıl boyunca değişik sektörlerde işveren ve/veya üst düzey yönetici olarak çalıştı.

   Çapraz Oyun adlı ilk romanı 2010 yılında, Zaman Gezginleri – Kerim ile Sibel 2012 yılında, üçüncü romanı 13 Saat + 1 Ömür 2013 yılında yayınlandı. Dördüncü ve son romanı KOR – Aşkın Merkezi Mevlana’ya Yolculuk ise Eylül 2014’de yayınlandı.

  2010-2014 yıllarında Edebiyat Haber sitesinde yazar ve sanatçı portreleri ile kitap tanıtımları yayınlandı.  Yönetim danışmanlığı da yapan Saraç, zaman ve mekânın fantastik danslarına sahne olan, birbiriyle ilintili yeni roman projeleri üzerindeki çalışmalarını sürdürmektedir.
http://hasansarac.net
Twitter: https://twitter.com/caprazoyun
Facebook: https://www.facebook.com/caprazoyun

Hasan Saraç Kitapları:
Çapraz Oyun
Zaman Gezginleri
13 Saat + 1 Ömür
Kor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...