11 Kasım 2014 Salı

On Küçük Nefes - K.A. Tucker

ON KÜÇÜK NEFES
Orijinal Adı: Ten Tiny Breaths
K.A. TUCKER
Çevirmen: B. Selen Haktanır
Ekim 2014, 1. Baskı
(Orijinal İlk Basım 2012)
290 Sayfa

AFD: 
   On Küçük Nefes; Annesi, babası, en yakın arkadaşı ve sevgilisini bir trafik kazasında kaybeden yirmi yaşındaki Kacey'nin hikayesi. Kacey kazadan sonra yaşadığı travmayı atlatmak için uzun süre tedavi görmüştür, fakat tam anlamıyla bu travmayı atlatamamıştır. Travmayla baş etmek amacıyla her yolu denemiş sonunda Kick Boks antrenmanları bir nebze de olsa kendisine iyi gelmiştir. Kacey'nin hayat tutunmasını sağlayan asıl sebep ise kaza günü arabada olmayan on beş yaşındaki kız kardeşidir. Ailesinin vefatından sonra bir süre ebeveynliklerini üstlenen teyzesi ve eniştesi ile yaşamışlar fakat eniştenin aileden kalan parayı kumarda yemesi ve kız kardeşine sarkıntılık etmesi üzerine oradan kaçıp Miami'nin yolunu tutmuşlardır.

  Miami'de nasıl bir hayat kendilerini bekliyordur? Kacey insanlara tekrar güvenebilecek midir? Yan dairedeki yeni komşu Trent, Kacey'nin yeniden aşka inanmasını sağlayabilecek midir?

 Gelelim kitabın bana hissettirdiklerine; Sürükleyici bir kitap fakat açıkçası bana göre gereksiz cinsellik içeriyor. Ya da bu "Yeni Yetişkin" diye adlandırılan tür benim için uygun bir tür değil. Aslında güzel bir hikayesi var kitabın. Ben bu hikayenin vermek istediği mesajın, cinselliği tüm sayfalara yedirmeden de rahatlıkla verilebileceği kanaatindeyim. Bir de kitabın heyecanını sağlayan noktayı henüz kitabın başlarında tahmin etmem, bunda arka kapak yazısının payı çok büyük, kitaptan alacağım zevki en aza indirdi. Bir arka kapak tanıtımına bu kadar büyük bir kopya neden koyulur anlayamıyorum. Siz bu kitabı okumak istiyorsanız en iyisi mi benim yukarıda yaptığım tanıtımla yetinin. Kitaptan daha fazla zevk alacağınızı garanti ediyorum. :)

  "Yeni Yetişkin" türü bana uygun olmasa da, kitapta çok fazla gereksiz cinsel ögeler kullandığını düşünsem de hatta kitabın arka kapak yazısı kitabın büyüsünü bozsa da, yazarın kitabın sonunda yer verdiği teşekkür yazısındaki bu cümle;
 "Bu kitap bir kişinin bile birkaç içki içtikten sonra direksiyon başına geçmesini engelleyebilirse, devasa bir adım atmış olur."
kitabı benim için çok farklı bir yere taşıyor.


Kitabın Tanıtımından:
Sadece nefes al Kacey.On küçük nefes. İçinde Tut.Hisset.Sev.
Dört sene önce sarhoş bir sürücünün neden olduğu trafik kazasında annesiyle babasını,erkek arkadaşını ve en yakın kız arkadaşını kaybeden Kacey Cleary'nin hayatı yerle bir olmuştu.

Hâlâ kazadan sonra arabanın içinde sıkıştığını anı ve annesinin son kez aldığı nefesi hatırlayan Kacey,geçmişini geride bırakmak istiyordu. İki otobüs bileti alan Kacey ve on beş yaşındaki kız kardeşi Livie,hayatlarına yeniden başlamak üzere Michigan'dan kaçıp, Miami'ye gelmişlerdi.İlk başlarda,geçim sıkıntısı çektikleri hâlde, Kacey endişeli değildi. Her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünüyordu.Tek istisna, 1D dairesindeki gizemli komşularıydı. Alev alev yanan mavi gözleri, derin gamzeleri ve kusursuz bedeniyle Trent Emerson, iyi çocuk ve kötü adam arasındaki karşı koyulmaz çizgiyi temsil ediyordu. Trajik geçmişinden sonra katı bir mizaç geliştiren Kacey, herkesi kendinden uzak tutmaya kararlı olsa da ikisi arasındaki karşılıklı çekime dayanmak çok güçtü. Trent ise Kacey'nin herkese kapattığı kalbine girmek için her şeyi yapabilirdi... Her ikisinin dünyasını paramparça edecek müthiş bir sırrı açıklaması gerekse bile.


goodreads.com
K.A. Tucker Hakkında:
  Ontario, Kanada'da ufak bir kasabada dünyaya gelen K.A. Tucker, ilk kitabını ilkokulun kütüphanecisinin ve bir kutu pastel boyanın yardımıyla yayınladı. Kitaplara doyamayan ve fantezilerden genç kız kitaplarına kadar her şeyi ayırt etmeden okuduğu için de tek bir tarza kesinlikle bağlı kalmayan bir okuyucudur.  Kocası, iki dünyalar güzeli kızı ve birçok dört ayaklı yaratıkla birlikte Toronto'nun dışındaki hoş ve ufak bir kasabada yaşamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...