10 Nisan 2015 Cuma

Olur Böyle Boktan Şeyler - Rick Springfield

OLUR BÖYLE BOKTAN ŞEYLER
Orijinal Adı: Magnificent Vibration
Çevirmen: Özlem ÖZARPACI
Parodi Yayınları
Mart 2015, 1. Baskı
324 Sayfa

AFD:
   "Olur Böyle Boktan Şeyler" direkt ismiyle ilgi çekmeyi başaran bir kitap. Kitap; kahramanımız "Horatio"nun bir kitapçıda denk geldiği kitabın, ilk sayfasında yazan numarayı aramasıyla başlar. Öylesine yaptığı bu aramanın sonucunda karşısına çıkan kişi, Tanrı'dır. Bu duruma şaşıran "Horatio" ne yapacağını bilmez bir durumda kekelerken bu ilk şaşkınlığının, kitabın sonraki sayfalarında onu bekleyen olaylara nazaran, hiç bir şey olmadığının farkında değildir. Evet "Horatio" Tanrı'yla konuşuyor, fakat bu Tanrı bizim tasvir ettiğimizden çok farklıdır. "Horatio"nun seçilmesinde de bir sebep vardır.

   Kitap, ilk bakışta ismiyle bize eğlenceli bir zaman geçireceğimizi vaat ediyor. Eğer çok katı bir şekilde düşünmüyor, farklı bakış açılarındaki görüşleri okumak sizi rahatsız etmiyorsa bu kitaptan kesinlikle zevk alacaksınız. Kitabın sadece Tanrı'yla konuşma esprisine dayanarak ilerlemediğini özellikle belirtmek isterim, olayların akışıyla; düşüneceğimiz, sorgulayacağımız ve "Nereye gidiyoruz biz?" diyeceğimiz bölümler de var. Kitabı okuduktan sonra cevaplanacak bir sorum var. Acaba kitabın kahramanlarından biri de siz olsaydınız, hangi yolu seçerdiniz?

Kitabın Tanıtımından: 
   Hayatınızın en berbat günlerini yaşıyorsunuz. Tam olarak dibe vurmuş durumdasınız. Sonra aniden karşınıza bir telefon numarası çıkıyor. Arıyorsunuz. Telefonun diğer ucunda hiç tanımadığınız bir ses: Tanrı'nın sesi. Muhtemelen bunun bir şaka olduğunu düşünüyorsunuz. Ya da belki de delirdiğinizi. Fakat bu ne bir şaka ne de siz keçileri kaçırdınız. Sahi, o numarayı yeniden aramaya cesaret edebilir miydiniz?

  ''Konuşmamız gerek Tanrım. Aslında bunu çok daha önce yapmamız gerekirdi ama beni ciddiye almadığının farkındayım. Oradan nasıl göründüğü hakkında en ufak bir fikrim yok ama bilmeni isterim ki buradan bakıldığında işler pek de yolunda gitmiyor. Yani dünyayı diyorum. Farkında mısın bilmiyorum ama boka batmış durumdayız. Hey, sana söylüyorum, beni duyuyor musun? Ah hadi ama... Kontör tam da bitecek zamanı buldu. Hey Tanrım, bir dahaki sefere ben çaldırsam sen beni arar mısın?''

 ''İnanılmaz yaratıcı... Springfield âdeta şöyle diyor: Emniyet kemerlerinizi bağlayın ve uçuşa hazır olun.'' - Kirkus Reviews

 ''Büyüleyici, etkili, komik; bu kitap, en ilginç hikâyelerin hiç ama hiç beklenmedik yerlerden gelebileceğinin bir kanıtı.'' - Booklist


Rick Springfield Hakkında:
  Asıl adı Richard Lewis Springthorpe olan  Avustralyalı yazar, aktör ve müzisyendir. 23 Ağustos 1949'da Sidney'de doğmuştur. Müzisyenlikte en ünlü single'ı "Jessie's Girl" Grammy ödülü alarak 80'lerin pop-rock piyasasına yön vermiştir ve müzik klip çağının açılmasına öncülük etmiştir. Aynı zamanda bir aktör olarak Springfield'ın en iyi bilinen rolü -General Hospital- "Dr. Noah Draker" karakteridir. 1981'den 1983'e kadar bu rolü canlandırdı ve sonrasında 2005'ten bugüne kadar oyunculuğu sürdürdü.
Kaynak: Wikipedia

2 yorum:

  1. Kerem almış ve okumuş kitabı , beğenip bana oku dediklerinden , bakalım , bu aralar okuma hızımız da mevsimlere dönmüş durumda , :)

    YanıtlaSil
  2. İsmi çok dikkat çekici, konusu da öyle... Listeye aldım bu kitabı... :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...