20 Nisan 2015 Pazartesi

Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı - Kadir Aydemir

TUHAF ALIŞKANLIKLAR KİTABI
Hazırlayan: KADİR AYDEMİR
Yitik Ülke Yayınları
Aralık 2012, 2. Baskı
İlk Basım: Ekim 2012
264 Sayfa

AFD:
 Kitabın arka kapağında da yazdığı gibi; "Hangimiz normaliz, hangimiz tuhaf? Neye göre, kime göre?" Ben kesinlikle normal bir insanım diyebilecek, kendinden o kadar emin bir insan var mıdır acaba? Gerçi bu cümleyi kuran insan bile oldukça tuhaftır ya. :)

  Gördüğümüz, duyduğumuz, okuduğumuz ve kendi yaşadığımız pek çok tuhaf alışkanlık biliyoruzdur. Bunlardan birçoğunu anımsamak bile insanın yüzünde bir gülümseme oluşturuyor. Ben de bol bol eğleneceğimi düşünerek, bu tuhaflıkların toplandığı "Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı"na başladım. Fakat üzülerek söylüyorum ki bir iki yazı ve son bölümde yer alan ünlülerin tuhaf alışkanlıkları hariç okuduklarımdan zevk alamadım. Maalesef çoğu metin "benim tuhaf alışkanlığım bu, takıntım şu"dan öteye geçememiş.

   Roman karakterlerinde bu tür tuhaf alışkanlıkları çok severim. Karşılaştığı olaylarla takıntıları birleşince oldukça keyifli bir okuma süreci olur."Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı"ndan beklediğim keyfi alamamanın bir nedeninin de yazıların kısa olması herhalde, karakterin/anlatıcının okuyucuya daha nüfuz etmeden yazının bir anda bitmesi de beni etkilememiş olabilir.

     "90'lar Kitabı"nı çok beğenmiştim, bir dönem kitabı olduğu için neredeyse tüm yazıları keyifle okumuştum. Maalesef "Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı" bu zevki yaşatmadı. Sırada "80'ler'de Çocuk Olmak" var.


Altı Çizilesi:
  "Benden bir fazla bilenin talebesiyim, bir eksik bilenin de öğretmeniyim" -Neşet Ertaş-
Kitabın Tanıtımından:
  Takıntılar Üzerine, Sosyal Medyanın Gücüyle Hazırlanmış 126 Yazarlı Çılgın Bir Kitap

  Hangimiz normaliz, hangimiz tuhaf? Neye göre, kime göre? –Gülmeyin. Peki ya insanlık gerçekten de “bütünüyle kuşkuda”ysa? Hayat denen oyuna devam ediyoruz, devam ederken birbirimizi ne kadar tanıyoruz dersiniz? Bir insan bir insanı ne kadar, nereye kadar keşfedebilir? İşte bu kitapta anlatılan her şey, belki de “Beni hiç tanımıyorsun!” alt başlığımızı destekliyor. Türkiye’den 126 yazarın bir araya gelip oluşturduğu, yazar Kadir Aydemir’in projelendirdiği “Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı”nı okurken birbirinden ilginç insanların en bilinmedik huylarını öğreneceksiniz. 126 kişilik dev yazar kadromuzda Cem Özer, Ece Gürsel, Bihter Dinçel, Elif Ezgi Uzmansel, Ahu Akkaya, Ece Dorsay, Ece Pirim, Nilay Örnek, Arya Su Altıoklar, Tolga Akyıldız, Ferhat Uludere, Göksel Bekmezci ve Onur Behramoğlu gibi değişik dünyalardan, farklı meslek gruplarından pek çok sanatçı, yazar, şair, gazeteci, komedyen, karikatürist, avukat ve doktorun yanında öğrenciler, ev hanımları, anneler- babalar, oyuncular, mühendisler, işsizler, yapayalnız insanlar ve âşıklar da var. 126 kişinin gariplikleriyle de bitmiyor kitap, “Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı”nda dünyanın en ünlü isimlerinin takıntıları nelermiş onları da öğreneceksiniz.

O güzel şiirinde “Sakın şaşırma!” demişti hani Orhan Veli…
Gerçekten de tüm bunlara hazır mısınız?
Bu kitap elinizden düşmeyecek ve burada anlatılanlar rüyalarınıza bile girecek…
Bakın, iyi düşünün… Sayfalarda yazılanları okuduktan sonra bizden sakın nefret etmeyin!
Şaka bir yana, dilden dile anlatılacak çok keyifli bir yolculuk sizi bekliyor. İyi okumalar!

Kadir Aydemir Hakkında: 
binooki.com
  İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Üniversitede bir süre İşletme, daha sonra Halkla İlişkiler eğitimi aldı. Şiirleri Varlık, Kitap-lık, Şiir Oku, No, Dize, Özgür Edebiyat, Akatalpa, Mor Taka, Ada gibi dergilerde ve çeşitli şiir yıllıklarında yayımlandı. Cumhuriyet Kitap, Virgül ve Radikal Kitap dergileri başta olmak üzere pek çok dergide röportaj ve kitap eleştiri yazılarına rastlandı. 1997 yılında Başka şiir dergisini çıkarttı. 2000 yılında Yitik Ülke şiir-edebiyat dergisini kurdu. 2006 yılında Yitik Ülke Yayınları'nın kurucusu ve editörü oldu. Şiirleri ve öyküleri Almanca, Rusça, İngilizce, Fransızca, Ermenice, Azerice, Bulgarca, Japonca gibi dünya dillerine çevrildi. Yazarın "Aşksız Gölgeler" adlı kısa öykü kitabı 2013'te Almanya'da Binooki Yayınları tarafından "Lieblose Schatten" adıyla Almancaya çevrilerek yayımlandı. Şiirin yanında öyküler, düz yazılar da yazmaktadır. Yazar, aynı zamanda İstanbul'da gazetecilik ve editörlük yapmaktadır.
Kaynak:Wikipedia

Kadir Aydemir Kitapları: 

Şiir:
Sessizliğin Bekçisi, Haiku, Hera Şiir Kitaplığı, 2002
Dikenler Sarayı, Şiir, Eti Yayınları, 2003
Rüzgârla Saklı, Şiir, Yitik Ülke Yayınları, 2007
Soğuk Yazgı, Şiir, Yitik Ülke Yayınları, 2014

Öykü:
Aşksız Gölgeler, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2007
Sonsuz Unutuş, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2012
Mutsuz Aşk Vardır, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2014

Derleyeni Olduğu Kitaplar:
Ekşi Öyküler, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2007
Cunda Öyküleri, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2007
Bozcaada Öyküleri, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2010
Olimpos Öyküleri, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2010
80'lerde Çocuk Olmak, anlatı, Yitik Ülke Yayınları, 2010
90'lar Kitabı Çocuk mu Genç mi?, Anlatı, Yitik Ülke Yayınları, 2012
Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı, Yitik Ülke Yayınları, 2012
Yitik Öykü, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2014

1 yorum:

  1. Orada Neşet ustanın sözünü görmek güzel oldu. Ne de güzel söylemiş.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...